Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2023 - 08 bestyrelsesreferat

Bestyrelsesmøde på Korsholm Skole
24. August 2023

Kl. 17:00-19:30

 

Deltagere: Andrea, Mette, Karina, Janni, Karoline, Aksel, Dorte, Mads, Mathilde

Afbud: Rasmus 

 

Dagsorden og referat
O: Orientering, D: Drøftelse, B: Beslutning

 

 

 

 

Punkt 1

 

B: Godkendelse af aftenens dagsorden

Indhold

 

Til referat

Dagsorden godkendt

 

 

Punkt 2

 

B: Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde

Indhold

 

Til referat

Referatet er godkendt

 

 

Punkt 3

 

O: Konstituering af bestyrelsen

Indhold

 

Til referat

Bestyrelsen har konstitueret sig med Andrea som formand og Karoline som næstformand

 

 

Punkt 4

 

O: Orientering ved skoleledelsen

Indhold

  • Skolestart

  • Status på processen vedr. evt. bygning af ny skole

  • Skemaer

  • Bestyrelsens deltagelse i arrangementer i løbet af skoleåret 23/24 

Til referat

Bestyrelsens deltagelse i arrangementer i løbet af skoleåret

Bestyrelsen vil gerne bidrage til forældrearrangementerne, men de har brug for en kontakt de kan koordinere med forinden så de kan fordele opgaverne mellem sig. Det drejer sig primært om den lavpraktiske koordination som hvor meget kaffe der skal brygges, hvornår der låses op, hvor materialerne er mv. 

Ledelsen sørger for at skabe kontakt mellem de udvalg som arrangerer arrangementerne og skolebestyrelsen. 

  • Fællesskabsuge 38 – torsdag forældrearrangementer 21/9

  • Forældrearrangement 30/11

  • Skolefest 21/3 – gerne kaffe/kagebod

  • Sommerkoncert 4/6

 

Skemaer

Ledelsen har meldt ud, at der laves nye skemaer efter efterårsferien fordi vi har brug for at småjustere på de forskellige klassetrin. 

Der spørges til om svømning igen kan blive en realitet for indskolingen og det vil ledelsen kigge på i de nye skemaer. 

 

Status på processen vedr. evt bygning af ny skole

Mads orienterer om at forvaltningen har indstillet til byrådet, at der bygges en ny skole. Byrådet drøfter i denne periode de kommunale budgetforhandlinger og tiden vil vise om de følger forvaltningens anbefalinger. Der ligger en forventelig afklaring pr.5/9. 

Hvis det besluttes at der skal bygges en ny skole er tidshorisonten 5 år og med stor sandsynlighed vælges en anden beliggenhed. 

Tidshorisonten på de 5 år handler om de mange led der er i en sådan proces, med køb af jord, lokalplan, byggetilladelser mv. 

Ledelsen er indbudt til et møde med forvaltningen den 4/9, hvor vi vil drøfte hvilke lokalemuligheder der så vil være i den mellemliggende periode indtil et nyt byggeri står klar.  

 

 

 

 

Punkt 5

 

O+D: Fordeling og indhold på forældremøder ift. skolestart 

Indhold

 

Til referat

Fordelingen blev klaret denne gang via AULA. Bestyrelsen ønsker at man fremadrettet kan fordele det til et skolebestyrelsesmøde. Oversigten sendes med referatet ud.

Bestyrelse drøfter de punkter de gerne vil bruge til forældremøderne. Det drøftes at der kan være forskellige punkter i indskolingen end på mellemtrinnet. Det kan være en idé at nævne de principper som bestyrelsen har udarbejdet. Bestyrelsen vil også nævne traditionen i lokalsamfundet med fastelavn og det at gå soldat. 

Ledelsen deltager til samtlige forældremøder og vil her have to punkter. De ene punkt handler om processen vedr. evt. bygning af ny skole og hvor langt vi er i processen. Det andet punkt vil handle om elevfravær. 

Bestyrelsen drøfter om de til forældremøderne kan gøre opmærksomme på, at man som almindelig borger kan indsende høringssvar og at skolebestyrelsen udarbejder et høringssvar, hvor alle skolens forældre er velkomne til at komme med deres bidrag til. 

 

Pause med spisning + præsentation af konstitueret viceskoleleder

 

 

Punkt 6

 

O+D: Mobilpolitik

Indhold

 

Til referat

Vi har i personalegruppen drøftet brugen af mobiltelefoner på skolen inkl. brugen af smartwatches. Der er ikke som sådan nogen nedskrevet regler og det vil personalegruppen sammen med ledelsen gerne udarbejde. Til dette møde får skolebestyrelsen mulighed for at komme med deres syn på sagen og derefter vil ledelsen beslutte hvilke regler der skal være gældende.

Det drøftes at man på nogle skoler skal aflevere telefonerne om morgenen og at det fungerer godt. Det drøftes om skolebestyrelsen kan melde ud, at de støtter op omkring nogle anbefalinger fra eksperter ift. brugen af skærm for børn og unge. 

Der er et nyt tiltag i klubben med, at de går på Pokemon Go ture og det ytres i bestyrelsen værende en god idé. Men det drøftes at telefonerne ellers ikke burde fylde så meget i fritidstilbuddet i klubben. Skolebestyrelsen drøfter at det vil være godt at børnene kan lave legeaftaler på dagen og der bliver telefonen et redskab til at kunne koordinere disse. 

Dorte fortæller det er svært at imødekomme at børnene kan låne SFO’ens telefon til at ringe hjem med. Derfor skal legeaftaler som udgangspunkt laves inden skoledagen.  Skolebestyrelsen har et ønske om, at børnene i SFO kan låne en telefon, så de ikke behøver medbringe deres egne telefoner. Der er et ønske fra bestyrelsen, at de får lov at se personalets/ledelsens mobilpolitik inden det sendes ud til hele forældregruppen. 

Til mobilpolitikken opfordres det til at man ligeledes tager stilling til hvor meget øvrig skærm som computerspil og film der må fylde i fritidstilbuddet. 

 

 

Punkt 7

 

O+D: Principper til behandling i dette skoleår:

  1. Skolens værdiregelsæt og antimobbe-strategi

  2. Skole-hjemsamarbejdet

  3. Sundhedspolitik

Der nedsættes arbejdsgrupper, der skal arbejde med de tre principper 

Indhold

Principperne findes på skolens hjemmeside:

https://korsholmskole.aula.dk/vaerdigrundlag/principper

 

Til referat

Andrea har en oversigt over skolens principper som sendes med referatet ud ift. hvornår de skal revideres. 

I år er det følgende tre som skal revideres; 

  1. Skolens værdiregelsæt og antimobbe-strategi

  • skolen laver et udkast som skolebestyrelsen kan arbejde ind i efterfølgende.

  1. Skole-hjemsamarbejdet

  • Arbejdsgruppe: Katrine, Karina

  1. Sundhedspolitik

  • Arbejdsgruppe: Mette, Janni

 

Skolebestyrelsen fordeler sig på de to øvrige principper i nogle arbejdsgrupper som fremlægges til skolebestyrelsesmøde i november. 

Der gøres opmærksom på, at de nye principper som skolebestyrelsen har udarbejdet i sidste skoleår står på hjemmesiden uden dato ”Åben skole” og ”Principper for udlån af skolens lokaler”. Ledelsen følger op på det. 

Skolebestyrelsen drøfter hvordan vi på skolen kan få principperne til at leve på skolen. Det kan man eksempelvis gøre ved, at gøre alle skolens forældre opmærksomme på de reviderede principper når de er klar. Man kan også i beskrivelserne af principperne komme med konkrete eksempler på hvordan der arbejdes med principperne i skolens praksis.

 

 

 

 

Punkt 8

 

O: Gennemgang af årshjul

Indhold

 

Til referat

Skolebestyrelsen drøfter om det kan være en idé, at planlægge et arrangement i maj måned, hvor der afholdes loppemarked på skolen så forældrene også støtter op omkring skolen er en ”Grøn Skole”. 

Ansvar

 

 

 

Punkt 9

 

O: Eventuelt

Indhold

 

Til referat

 

Ansvar