Skolebestyrelsen - Referat
Mødedato: Tirsdag, den 25. januar 2022
Mødetid: Klokken 17.00-20.00
,
Mødelokale: Korsholm Skole (virtuelt)
Tilstede: Andrea, Berit, Karoline, Dorte, Aksel, Peter, Rasmus og Christina
Pkt.1
Godkendelse af dagsorden
Pkt.2
Godkendelse af referat fra 7. december 2021
Referatet er godkendt via e-mail.
Pkt.3
Orientering fra skoleleder
Skoleledelsen orienterer om aktuelle sager.
Op til skolestart i det nye år fik alle familier mulighed for at afhente selvtestkit for at sikre at alle børn mødte i skole fri fra smitte. Indskolingen blev defineret som gruppe, 3. og 4. klasse som en gruppe samt 5. og 6. klasse, dette også gældende i SFO og klub regi. Denne inddeling foretog vi ud fra et fagligt, socialt og trivselsmæssigt perspektiv og ud fra, hvad der var foreneligt med undervisningen.
Vi fik ret hurtigt smitte på skolen i januar måned. Særligt indskolingen var hårdt ramt hos både børn og personale. Vi valgte derfor at omorganisere indskolingen, således at 2. klasse blev en gruppe for sig og 0.-1. klasse en gruppe. Dette tiltag var ikke længere foreneligt med undervisningen, da smitteforebyggelse blev prioriteret over de musisk-praktiske fag. Personalet ydede en kæmpe indsats med fortsat at afvikle timerne med et fagligt indhold, rigtigt godt hjulpet på vej af gode vikarplaner fra det hjemsendte personale. Vi oplevede en enorm fleksibilitet og stor hjælpsomhed hos de ansatte. I indeværende uge vender børn og personale tilbage og undervisningen læses igen med kendte lærere.
Til marts modtager vi 33 nye førskolebørn. Det er glædeligt. Det giver dog udfordringer, hvad plads angår. Fra marts er vi nødt til at sende en klasse i billedkunst, hvor vi i øjeblikket er i gang med at indkøbe og installere udstyr, samt opsætte garderober, der gør det muligt. Andre klasser skal ligeledes rykke i andre lokaler, så der bliver plads til en stabil og rolig opstart for de nye børn.
Med førskolen følger 3 voksne fra børnehaven og vores egen Hanne.
Vi ansætter ikke en ny børnhaveklasselærer fra 1. marts, da forvaltningen har bedt os afvente eventuelle overtallige lærer/pædagoger. Det afklares i løbet af foråret. Vi kigger generelt på dækningen af skole, team fritid og SFO fra februar og frem til sommer.
Vi har haft møde med den nye skolechef, hvor vi bl.a. har fortalte om vores organisering i indskolingen, og hvilke indsatsområder vi arbejder med på Korsholm Skole. Dertil har vi orienteret om status og fremtidigt fokus på arbejdet omkring inkluderende fællesskaber.
Vi får bl.a. en oplægsholder på besøg, som skal klæde os på til at kunne indrette læringsmiljøer, der understøtter en mere inkluderende praksis/pædagogik. Vi har indkøbt materialer og inventar efter de enkelte teams ønsker, og hvert team får stor indflydelse på indretning af klasselokaler under hensyntagen til deres aktuelle elevgruppe.
Pkt. 4
Forslag til ny resursetildelingsmodel for folkeskoleområdet
Fælles drøftelse af forslaget samt input til evt. høringssvar.
Der er bilag til punktet.
Først og fremmest er det positivt, at der gøres noget for at holde hånden under de små skoler. Modellen skal gerne imødekomme at vi har et meget svingende børnetal. Vi har kaldt på lignende løsning over en årrække.
Det er ærgerligt, at man ikke har tænkt i et evt. bloktilskud til de små skoler, og dermed udvide budgettet.
Peter rundsender udkast til høringssvar.
Pkt. 5
Analyse af Korsholm Skole og Børneunivers
Status på arbejdet med analyse af Korsholm skole og børneunivers
Peter har kontaktet Hans Minor Vedel, direktør for børn og kultur, for at høre nærmere ind til fase 2 i analysen, som omhandler ejendom og bygningsmassen og for at høre ind til mulighederne omkring inddragelse i processen.
Der holdes et fysiske møde med forvaltningen omkring processen i forhold til ovenstående. Efter dette møde vurderes om det om der er behov for at bestyrelsen skal foretage sig yderligere.
Pkt. 6
Forældretilfredshedsanalysen
Vi gennemgår analysen og vurderer om det giver anledning til særlige indsatser.
Der er bilag til punktet.
Præstemarkskolen og Korholm Skole har kommunens flotteste forældretilfredshedsundersøgelser.
Vi boner negativt ud på sikker skolevej. Vi har modtaget et forslag fra en forælder, som har foreslået en sti langs banerne. På den måde ville nogle af vores børn kunne undgå at skulle krydse parkeringspladsen. Skolen opfordrer til, at man bruger nedgangen til skole og børnehave ved krydset, lige ved de mange og gode cykelparkeringsmuligheder, og således helt undgår at krydse parkeringspladsen for cyklister.
Trafik og veje er i gang med at planlægge en permanent afskærmet løsning ved ”gå-stykket” langs husmuren ved parkeringspladsen.
Trods de nye tiltag med cykelsti på Postvej og Damsbrovej samt krydset, så er der alligevel meget utilfredshed omkring trafikken.
Bestyrelsen har tidligere udarbejde en trafikpolitik, hvor cykelstien var en del af løsningen. Trafikken har været et evigt tema, som nok fortsætter med den beliggenhed skolen har og mængden af trafik omkring skolen.
Vi har i skolens historie rykket på flere af de parametre, som tidligere er nævnt i forhold til de trafikale udfordringer.
Hvad ønsker man egentlig? Ved vi det?
Ledelsen har løbende orienteret omkring de trafikale udfordringer og gjort opmærksom på vejarbejde etc.
Man kunne invitere til et forældremøde og forhøre sig om input til, hvorfor vi boner ud, som vi gør på trafiksikkerheden. I så fald, skal vi være skarpe på formålet, hvis vi ønsker at invitere til det. Hvor er det udfordringen ligger? Hvad handler det om. Er der nogle lavt hængende frugter, som vi ikke har været opmærksomme på?
Peter følger op på forælderens henvendelse.
Pkt. 7
Fælles møde for skolens forældre
Skolebestyrelsen er forpligtet på at holde et årligt møde for skolens forældre. Vi drøfter muligt indhold samt tidspunkt.
Forslag om oplæg i forlængelse af inkluderende fællesskaber og forældrenes i rolle i dette. Trafiksikkerhed og/eller skolens bygningsmasse kunne ligeså være temaer til behandling.
Louise, Christina og Peter strikker et program sammen.
Arrangement evt. til april.
Pkt. 8
Siden sidst samt kommende møder/arrangementer
Er der ting, som har været/skal i skolebestyrelsens kalender?
10. marts: Fælles bestyrelsesmøde med Præstmarkskolen fra kl. 18-20. VI holder selv bestyrelsesmøde kl. 17.00-18.00 på Præstemarkskolen.
Uge 12 og uge 17 klubben inviteres med til et af møderne.
Legedag og Skt. Hans skal skydes i gang.
Casper, Karoline Christina er ansvarlig for legedagen. Skt. Hans ansvarlige tager kontakt til KIF, der også har planer om lignende arrangement.
Pkt. 11
Orientering fra elevråd
Pkt.12
Eventuelt