Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2021-12 bestyrelsesreferat

Skolebestyrelsen - referat.

Mødedato:    Tirsdag, den 7. december 2021

Mødetid:        Klokken 17.00-20.00
    
Tilstede: Peter, Rasmus, Karoline, Berit, Andrea, Casper, Dorte, Aksel, Christina og Louise

Pkt.1                            
Godkendelse af dagsorden
Dagsordenen godkendt.

Pkt.2
Godkendelse af referat fra 14. september 2021 samt 15. november 2021
Begge referater er godkendt via e-mail. 

Pkt.3
Orientering fra skoleleder
Skolelederen orienterer om aktuelle sager. Herunder orientering om; Coronasituationen: Vi oplever rimelig ro blandt børn og personale. Den ugentlige test fungerer fint, men tager selvfølgelig tid fra undervisning. Det største pres ligger lige nu i forkontoret i det administrative arbejde forbundet med registrering og planlægning. I skrivende stund er der ingen nye smittede. Vi skal fra denne uge igen agere efter særlige forholdsregler, da incidenstallet er højt i Favrskov kommune. Bestyrelsen anbefaler, at ledelsen i højere grad opfordrer forældre til at navngive det smittede barn. 

Ny skolechef: Morten Lyhne har en fagfaglig baggrund med lærer-, ledelse- og forvaltningserfaring. 

Inkluderende fællesskaber: Vi fik ikke pulje til udendørs legeområder, som vi søgte, men har fået bevilget 160.000 kr. til indendørs brug, som skal bruges i nærmeste fremtid. Det pædagogisk personale har budt ind på læringsmiljøer og materialer samt inventar. kvalificeret efter en pædagogisk møderække, hvor vores ressourceperson Rikke Høgholm har været tæt på hele processen. Rikke er bl.a. god til at gå helt ind i klasserummet og bidrage til refleksion over hverdagspraksis.  

Ansættelse af ny pædagog: Andreas starter 01.01.2022. Der var rigtig god søgning på stillingen. Esben Erdmann fortsætter i særlig støttefunktion, og de vil begge være tilknyttet klubben om eftermiddagen. 

Byens skole: Vi har fået ny sundhedsplejerske, og har lige nu et samarbejde med byens mødregrupper, dagplejer, gymnastiskforeningen og musikskolen, som låner skolens lokaler. 
Vi har modtaget input fra lærerne vedr. afslutning i 6. klasse. Disse renskrives og udleveres til forældre i 6. klasse, så de har noget at gå efter i planlægning af de afsluttende arrangementer. Det nævnes, at nogle forældregrupper allerede fra 0. klasse sparer op til disse sidste skolearrangementer. Bestyrelsen opfordrer til, at der gennem årerne indbetales til klassekassen. Ledelsen sørger for at minde bestyrelsen om dette. Tak for hjælpen til AB, som har lavet udkastet.

Evaluering af samlæsningen i indskolingen og i 3.+4. klasse er evalueret blandt de ansatte. Indskolingen har evalueret i børne-, medarbejder- og forældreperspektiv. Vi vil fremover lave en indskoling som i store træk ligner den i år. Dog med en tydeligere udmelding til forældre:
Klasser på aldersniveau med dertil hørende forældreråd.
Høj grad af samlæsning for indskolingen ud fra personalets løbende vurdering. 
Aldersblandet undervisning over middag.
Sociale arrangementer og sammenkomster på tværs af klasser bringes i spil af skolen.
Stabilitet og forudsigelighed for alle.
Der sendes evaluering af undervisning og samlæsningen til forældrene i de involverede klasser.

Pkt. 4
Økonomi og elevtal
Vi orienteres om budgetopfølgning og elevtal.
Vi har et noget højere antal børn i årets skoleindskrivning fra eget skoledistrikt end forventet. Vi informerer kommende forældre om antal klasser og den videre proces. 

I 3. budgetopfølgning var forventningen et underskud i 2021 på 250.000 kr. Heri var der en buffer på 100.000 kr. Budget blev lagt for at imødekomme faldende børnetal, usikkerhed om covidsituationens konsekvenser, og bufferen af hensyn til evt. sygemeldinger.
Den seneste budgetopfølgning vi ser, at vi sandsynligvis ender med at overføre et mindre overskud. 

Konklusionen må være, at der ikke bør holdes igen på materialebrug, hvilket er en utrolig positiv nyhed.  

Pkt. 5
Dialogmøde 3. november
Orientering fra dialogmøde 3/11. 
Formålet med mødet var at drøfte udviklingen i diagnoser hos børn og unge og betydningen af dette for fællesskaber i dagtilbud, skole og fritidstilbud.

Medlemmer fra bestyrelsen deltog med skolelederen. Som forældre var det interessant at høre psykologens pointer. Det var fortalt i et sprog, som alle kunne forstå. 
Diagnoser er ikke nødvendigvis en nødvendighed. Foredragsholder Jørn Nielsen bemærkede, at procentdelen af børn med vanskeligheder var lige så stor, som da han var barn, men dem der bakser i dag har alvorligere vanskeligheder. 
Der blev givet følgende anbefalinger: Ryk tættere sammen omkring barnet og giv personalet arbejdsro. Når børn opfører sig markant anderledes, kan det være tegn på, at de har brug for omsorg og kan være et råb om hjælp. Som systemet generelt opleves i dagens Danmark, så slås forældre og skole med hinanden i stedet for at samarbejde. Når vi taler om børn i vanskeligheder, skal vi være nysgerrige på, hvad det er symptomer på. Børn skal have en oplevelse af tilhørsforhold. Der skal en hel landsby til at opdrage en ung. Med en diagnose kan man, som barn risikere at ekskluderes fra fællesskabet. Alle voksne omkring barnet skal bevare nysgerrigheden og se bag symptomerne. Vi er alle omsorgspersoner. 

Oplægget drøftes med bl.a. følgende kommentarer:
Det er værd at lægge mærke til det pres medarbejdere og forældre kan lægge på hinanden. 
Skolen sætter ikke noget i værk omkring børn uden at være i dialog med forældre. Der er helt faste procedurer omkring arbejdet med PPR. 
Fra et medarbejderperspektiv er det rart med opbakning fra bestyrelsen omkring ex. legegrupper set i et inkluderende fællesskabende perspektiv og et fælles ansvar ind i dette. 
En udfordring kan være, når forældre bliver "de usynlige klassekammerater", der gennem deres egne børn fastholder eller skaber narrative fortællinger om medarbejdere, andre forældre eller børn. Det er svært at komme til livs. 

Slides fra oplæg rundsendes til bestyrelsen. 

Pkt. 6
Analyse af Korsholm Skole og Børneunivers
Status på arbejdet med analyse af Korsholm skole og børneunivers 

Der kører en budgetproces i byrådet, hvor der i foråret 2022 præsenteres en fordeling af ressourcer på udvalgte kommunale anlægsprojekter, herunder renovering af Korsholm Skole med en mulighed for efterfølgende hørringsvar.

Pt er der ikke nyt om processen, men vi afventer besked fra forvaltningen til bestyrelsen omkring den videre proces. 
Skolebestyrelsen henvender sig til direktør/skolechef, da de ønsker at være inddraget mest muligt i processen, og ikke blot høres i sidste ende. 

Pkt. 7
Evaluering af overgangen fra Korsholm Skole til Præstemarkskolen
Vi orienteres om evaluering af årets overgang til Præstemarkskolen.

15 ud af 21 børns forældre har svaret på undersøgelsen.
Generelt god tilfredshed omkring proces og indhold, information og klassedannelse. Specifikke pointer blev drøftet.

Til det udskudte fælles bestyrelsesmøde i foråret kunne styrket forældresamarbejde i udskolingen på Præstemarkskolen drøftes. 

Pkt. 8                            
Gennemgang af principper for lejrskoler, hytteture og ekskursioner
Vi gennemgår princippet og vurderer behov for justeringer. 

Ingen justeringer

Pkt. 9                            
Gennemgang af principper for udlån af skolens og klubbens lokaler
Vi gennemgår princippet og vurderer behov for justeringer.

Ingen justeringer

Men forbindelse med udlån ønskes der udleveret en vejledning til alarmen på skolen/klubben. 

Pkt. 10
Siden sidst samt kommende møder/arrangementer
Punktet udgår

Pkt. 11
Orientering fra elevråd
Punktet udgår

Pkt.12
Eventuelt
Resultat af efterårets Forældre-tilfredshedsundersøgelse offentliggøres snart. Der sendes information ud til forældre inden jul.