Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2022-03 bestyrelsesreferat

Skolebestyrelsen - Referat

Mødedato:    Torsdag, den 10. marts 2022

Mødetid:    Klokken 17.00-18.00
Mødelokale:    Præstemarkskolen

Afbud Anita og Andrea 


Pkt.1                            
Godkendelse af dagsorden

Pkt.2
Godkendelse af referat fra 25. januar 2022
Referatet er godkendt via e-mail. 

Pkt.3
Orientering fra skoleleder
Ledelsen orienterer om aktuelle sager. 
Opstart af førskolen. Vi har 33 børn i vores førskole. 3 personaler er fulgt med fra børnehaven og vores egen Hanne er tilknyttet førskolen. Personalet har haft indledende samarbejdsmøder med sparring fra ledelse og ressourcepædagog og børnene har op til førskolestart været på besøg om eftermiddagen. Personalet har ligeså besøgt hinandens praksis.   
Vi drøfter skolens pladsudfordring. 
På baggrund af mødet med skolechef og direktør, har skolens ledelse sendt en beskrivelse af skolens akutte pladsudfordring til forvaltningen. 

Pkt. 4
Trafiksikkerhed
Opfølgning på sidste mødes drøftelse samt forslag til det videre arbejde med temaet.
Forældretilfredshedsundersøgelsen afdækkede en stor utilfredshed med sikker skolevej, selv om kommunen har etableret cykelsti på begge sider af Damsbrovej og Postvej. Ligeledes har skolen henvist cykler og gående til primært at benytte nedkørslen til skole og børnehave ved pavillon ved lyskrydset for at nedbringe mængden af gående og cyklende trafik på skolens P-plads.

Hvad bunder utrygheden ved sikker skolevej i blandt forældrene? 
Bestyrelsen ønsker en bredere afdækning af hvori utrygheden består. I bestyrelsen har vi flere bud på, hvori trygheden kan bestå, men omvendt er det også en gætteleg, hvor konkrete tiltag ikke nødvendigvis rammer et bredt behov. Skolens ledelse retter henvendelse til kommunen om behovet for at afdække utrygheden blandt forældrene. Det er væsentligt at afstemme tiltag med de faktiske behov. Derfor sætter bestyrelsen ikke tiltag i værk lige nu. 

Skolens ledelse har fået en henvendelse fra en forælder om, hvorfor der ikke er skolepatrulje på Korsholm Skole.
Ved etablering af skolepatrulje, anbefales på Sikkertrafik.dk, at der findes skolepatrulje fra 6. klasse på to årgange af hensyn til kontinuiteten. Vi vil skulle finde elever fra kommende 5. og 6. klasse, hvor der i år er 30 elever. I krydset ved Damsbrovej/Skanderborgvej skal der stå min. 2 elever pr overgang. Da vi har to overgange vil det kræve 4 elever og afløsere ved sygdom. Samlet giver det 800 skoledage, som skal dækkes af 30 elever forudsat at alle ønsker at deltage. Fordelt på eleverne giver det 26,66 skoledage pr. elev, hvilket er 5-6 uger om året. Vi vurderer, at det er for stor en opgave med så få elever til at løfte dette store ansvar. 
De er desuden tidligere vurderet, at det ikke er nødvendigt med skolepatrulje på en, i forvejen, lysreguleret vej.
Alternativt kunne der appelleres til Gåbus, som er forældrebåret. 

Pkt. 5
Fælles møde for skolens forældre
Der afholdes fælles møde d. 20. april for skolens forældre. 
Foredraget er et bestilt foredrag fra 2020, som grundet corona ikke har kunne afholdes. Temaet er tilpasset inkluderende fællesskaber. 

Pkt. 6
Valg til skolebestyrelsen
I forbindelse med det fælles møde med skolens forældre afholdes der valg til skolebestyrelsen. Der skal forud prikkes til mulige bestyrelsesmedlemmer. 

Pkt. 7                            
Input til årsberetning
Skolebestyrelsen er forpligtet til at udarbejde en årsberetning til skolens forældre. Vi drøfter indhold og form.
Forslag om en video om årsberetning. 

Pkt. 8
Siden sidst samt kommende møder/arrangementer
Er der ting, som har været/skal i skolebestyrelsens kalender?

Pkt. 9
Orientering fra elevråd

Pkt.10
Eventuelt